Košarica  (0)

Skijaške

Prilika

Najbolje skijaške kacige – zaštita za cijelu obitelj

Bez obzira na to jeste li profesionalac ili tek idete isprobati skijanje, skijaške kacige nešto su bez čega nikako ne možete, ni vi, ni bilo koji drugi član vaše obitelji, pogotovo oni najmlađi. Naime, dobro je poznato da se tijekom skijanja ostvaruju velike brzine, i potrebno je zaštititi se na sve moguće načine od potencijalnih ozljeda, a upravo su kacige posebno napravljene kako bi zaštile glavu. Iako se kacige među sobom ponešto razlikuju prema tome u kojim ih se skijaškim disciplinama može koristiti, većina amatera i rekreativnih skijaša će odabrati kacigu prema udobnosti i izgledu. Važno je da je kaciga kvalitetna i da vam pristaje. Ono što je bitno kod skijaške kacige jest da kaciga treba biti ugodna i ne smije stezati glavu niti s nje spadati. Osim toga, kaciga treba idealno pristajati skijaškim naočalama kako vam ne bi bilo hladno za čelo. Budući da su današnje kacige s unutarnje strane obložene toplim materijalima, ispod nje nije potrebno nositi kapu, a zahvaljujući trakicama prilagodljive duljine, kacigu je moguće prilagoditi i pričvrstiti da idealno pristaje. Nadalje, najbolje skijaške kacige dobro obuhvaćaju područje na glavi oko ušiju i udobne su čak i tijekom dugotrajnog nošenja. Pojedini modeli skijaških kaciga dolaze s ugrađenim vizirima, zahvaljujući čemu nije potrebno nositi skijaške naočale tijekom skijanja.

Skijaške kacige ženske – moderan izgled za vrijeme skijanja

Skijaške kacige ženske, kao i skijaške kacige muške, dostupne su u širokom spektru različitih modela među kojima će svatko vrlo jednostavno pronaći onaj idealan za sebe. Ljubiteljima mode će biti posebno drago što mogu odabrati skijašku kacigu u omiljenoj boji kako bi ju mogli jednostavno uskladiti s ostatkom svog skijaškog sportskog outfita. Neki modeli kaciga imaju posebne otvore za prozračivanje glave, zahvaljujući čemu se nećete pretjerano znojiti tijekom skijanja.

Skijaške kacige za djecu – kako zaštiti malene na snježnim padinama

Skijaške kacige za djecu pružaju odličnu zaštitu malenim glavama, a s obzirom na to da su vrlo lagane i kvalitetno izrađene, djeca se neće protiviti tome da ih nose. Uz to, budući da su dostupne u različitim bojama, djeca će jednostavno odabrati onu koja im se najviše sviđa, a vi ćete moći biti mirni da su sigurni i zaštićeni u svim skijaškim situacijama. Ako se djeca protive nošenju skijaške kacige, tada im pokušajte objasniti zašto je važno da ju nose, ali istovremeno dobro pregledajte kacigu koju imaju jer ih možda žulja ili im zbog nekog drugog razloga nije udobna za nošenje, zbog čega ju ne žele imati na glavi tijekom skijanja.

Skijaške kacige – često postavljana pitanja

Skijaška kaciga – kako odabrati odgovarajuću?

Kada birate skijašku kacigu, tada vam udobnost tijekom nošenja treba biti na prvom mjestu. No, srećom, danas su dostupni različiti modeli kvalitetnih kaciga koje odlično prianjaju različitim oblicima glave, tako da ćete vrlo jednostavno pronaći onu idealnu za sebe. Uz udobnost, obratite pažnju na materijale i kvalitetu izrade.

Koje su dobre skijaške kacige?

Dobre skijaške kacige prošle su temeljita testiranja i provjere koji su potvrdili da su kvalitetne i izdržljive te da će vas zaštititi u kritičnim situacijama. Ako kaciga ima certifikat „CE”, „ASTM” ili „Snell RS-98”, tada možete biti sigurni da je proizvedena sukladno sigurnosnim standardima.

Na vrh
«
»