Košarica  (0)

Paste za glatku kožu

Prilika

Krema za glatku kožu - čime se odlikuje i što vrijedi znati

Svoje kožne cipele potrebno je često održavati, ako želite da izgledaju besprijekorno i da vaše cipele ne odole vremenskim uvjetima i starosti. Jedna od bitnijih komponenti u održavanju cipela je zasigurno krema. Krema će prodrijeti u kožu i stvoriti nevidljivi film, koji će onemogućiti proboj vode i zaštititi ju od izlaganja jakom suncu. Prije svakog mazanja s kremom za glatku kožu, cipele je potrebno očetkati ili obrisati krpom da bi se uklonile sve nečistoće. Cipele je najbolje brisati nakon izlaska, vlažnom krpom te obvezatno pustite da se cipela osuši. Pripazite da svoje čizme ili cipele ne stavljate na direktno sunce, već da ih osušite prirodnim putem na zraku. Krema za glatku kožu bira se prema nijansi cipela. Osnovne boje postoje u nekoliko nijansi, a ako nemate boju koja vam je potrebna, koristite onu bezbojnu. Nakon mazanja pustite da se krema osuši i upije u sve pore, a potom ih dobro očetkajte i posprejajte lakom za cipele za glatku kožu za dodatnu zaštitu i sjaj. Ponovno ih nakon toga ostavite da se osuše, preko noći. Jedan mali savjet, ako se bojite zaprljati sebe ili okolinu, prvo obucite rukavice, a pod obložite novinama. Kad budete nanašali lak pokušajte to učiniti na svježem zraku, ako niste u mogućnosti onda to radite blizu otvora zraka.

Vosak, laštilo za cipele ili krema za obuću - u čemu je razlika i kako se brinuti za cipele?

Nemojte štedjeti na sredstvima za očuvanje cipela. Sredstva za očuvanje su preventivne mjere koje morate koristiti da bi zadržali postojanost kupljenih cipela i da bi vas još dugo poslužile u svom najboljem izdanju. Da bi pravilno znali nanositi sredstva za očuvanje cipela, potrebno je da znate kojim redom ih morate i kako nanositi. Vosak za cipele je zaštitno sredstvo koje nanosite nakon nanošenja kreme za obuću. Kvaliteta voska ovisi o vrsti voska, pa se tako razlikuju prirodni vosak (dobiven od pčela, koji je i najkvalitetniji), potom prešani (dobiven industrijskim putem od ostataka saća), vosak za ekstrakciju (dobiva se kemijskim putem od starih saća i sadrži nečistoće), te izbijeljeni vosak (dobiva se kemijskim izbjeljivanjem). Osim što omekšava kožu, vosak sprječava formiranje novih nabora i pukotina na koži, a služi i kao sredstvo tj. vosak za impregnaciju obuće. Trenutni sjaj cipeli daju sredstva za sjaj, koje potom nije potrebno laštiti. Stoga nanesite sjaj poslije kreme za cipele i ne čekajte dugo, jer se sredstva za sjaj jako brzo suše.

Coccine, BAMA i drugi poznati brendovi krema i lakova za cipele u ponudi Ecipele.hr

Postolari nas uče da kupujemo renomirane brendove krema i drugih sredstava za cipele, jer ovdje je dokazano da postojanost kvalitete ne odmiče s godinama. Na tržištu danas možemo pronaći veliki izbor marki, koje nude svoje proizvode, ali primjeri poput Coccine i BAMA krema za cipele su vrhunski proizvodi, u kojima nećete pronaći manu. U slučaju da uočite da vaša krema sadrži grudice, odmah ju vratite. Kreme moraju biti glatke i lagane za nanošenje. Emulziju Collini, kremu za cipele Coccine, vosak za cipele BAMA ili kremu za cipele Gino Rossi potražite na Ecipele.hr gdje ćete moći uživati u velikom izboru kvalitetnih sredstava za čišćenje po povoljnim cijenama.

Kreme za glatku kožu – Često postavljana pitanja

Kakav lak koristiti za cipele od glatke kože?

Za cipele od glatke kože, kupite sprej za prirodnu kožu. Nove kožne cipele su uglavnom već zaštićene od kiše sa zaštitnim slojem voska, no s vremenom će taj sloj popustiti, pa svoje cipele redovito prskajte sprejom ili lakom za impregnaciju.

Lak za cipele za glatke kože – što je to?

Lak štiti cipele od vode, tako što stvara vodonepropusni film. Osim što omogućuje vašim nogama da ostanu suhe, ujedno sprječava nakupljanje prašine i prljavštine.

Na vrh
«
»