Košarica  (0)

Impregnanti za obuću

Prilika

Impregnat za cipele od kože i antilopa – odaberite odgovarajuću zaštitu za svoju obuću

Kuda god se kretali, prije ili kasnije iznenadit će vas kiša u bilo koje godišnje doba. Vlažno vrijeme zahtjeva posebnu obuću i odjeću ili sredstva poput impregnata koje ćete nanijeti na svoju obuću, jaknu ili torbu i spriječiti ih da promoče. Hidroizolacija je jedan od najvažnijih koraka u njezi cipela. Prilikom svakodnevne upotrebe vaše cipele se prskaju, postaju mokre i zapraše se, stoga ih je potrebno redovito čistiti. Impregnacija za cipele od antilopa je vrhunac svake njege, koji hidroizolacijom materijal čine spremnim za sljedeću upotrebu. Posebni impregnati za cipele od antilopa, velura ili nubuk kože, sadrže jedinstvenu formulu za dugotrajnu zaštitu i očuvanje kvalitete vaših cipela. Sprejevi za antilop najbolja su opcija za impregnciju jer sadrže prvoklasne sastojke koji štite od prljavštine i vlage, a osvježavaju boju i održavaju prirodnu prozračnost, a uz sve to obogaćeni su sastojcima koji omogućuju brzo sušenje. Impregnati za kožne cipele funkcioniraju tako da se površina poprska sprejem. Raspršivanjem se postiže efekt lotosova cvijeta, odnosno sitnih mjehurića ili kuglica na površini, gdje kap vode zbog zbijenosti ne može prodrijeti kroz materijal.

Impregnat za bijele cipele - što je potrebno znati prije impregnacije?

Najbolja opcija za vaše cipele kad govorimo o impregnatima su bezbojni sprejevi ili oni bijele boje. Impregnat za bijele cipele možete pronaći u obliku spreja ili kreme. Krema isto tako može zaštititi vaše cipele od proboja vlage, a ujedno će njegovati i štititi obuću od isušivanja. Prije same impregnacije potrebno je pripremiti obuću tako što ćete ju očistiti od nečistoća, a ako postoje vezice, dobro ih je izvaditi. Cipele ili čizme moraju biti dobro osušene, impregnacijski sprej nikad se ne stavlja na mokru površinu. Ako su cipele iznutra vlažne, napunite ih novinskim papirom, da se brže osuše. Sprej dobro protresite i raspršite po površini udaljeni 20 cm od samih cipela. Pričekajte nekih 15-20 minuta i nanesite sprej ponovno, da se dobije što čvršći vodootporni sloj. Ako govorimo o kremi za impregnaciju, nju je dovoljno nanijeti jednom na površinu.

Što je dobra impregnacija za sportsku, planinsku i obuću za trčanje?

Sportska obuća kao i ona za trčanje i planinu mora biti vodonepropusna, ako nije potrebno ju je zaštititi vodootpornim impregnatom za cipele. Kreme su dobre podjednako kao i sprejevi za impregnaciju, ali su sprejevi ekonomičniji i možete doslovce vidjeti sve pore koje su kapljice popunile na površini, a drugo sprej možete nanijeti više puta, što stvara bolji film na površini materijala. Ako niste u prilici da impregnirate obuću profesionalnim sprejevima ili kremama, posegnite za kućnom radinosti. Najbolji impregnat za sportsku obuću je vazelin, s kojim premažite svoje tenisice i osušite fenom. Ako nemate vazelin, impregnat za tenisice za trčanje napravite pomoću voska.

Impregnati za cipele – Često postavljana pitanja

Što je impregnat za cipele?

Impregnat za cipele je sredstvo koje stvara vodootporni film na tekstilu ili koži. Tako vaša neprikladna obuća postaje prikladna za svako vrijeme. Osim što dobra impegnacija za cipele smanjuju mogućnost vlage, ona ujedno odbija prljavštinu s površine, pa su vaše cipele ujedno čišće i urednije.

Impregnat za cipele – kako ga koristiti?

Prije impregnacije očistite četkom cipele od nečistoća. Potom promućkajte sprej i raspršite ga po cipelama s udaljenosti otprilike 20 cm, nakon 15 minuta, vaše cipele su spremne za upotrebu. U slučaju da su vam cipele vlažne ili mokre, nemojte nanijeti sprej dok ih ne osušite.

Na vrh
«
»