Košarica  (0)

3/4 ulošci za obuću

Ulošci za cipele s aluminijskom folijom - drže li dobro toplinu?

Aluminijska folija koja štiti stakla od auta od smrzavanja za vrijeme zime, na isti način štiti i vaša stopala. Da bi spriječili hladna i promrzla stopala izaberite uloške za cipele s aluminijskom folijom. Folija sprječava hladnoću s podloge da dođe do cipela, a topli sloj vune, koji se obično stavlja na gornji sloj uloška, grijat će vašu nogu i pomoći u boljoj cirkulaciji stopala. Zbog svojstva ove izolacije cipele neće propuštati hladnoću, a vaša stopala će se zagrijavati vlastitom toplinom i tako ostati topla. Kako je uložak napravljen od dva materijala, aluminijske folije i vunenog filca, savršen je za razdoblje nošenja preko cijele godine. Dok će vas aluminijska folija koja je bliže stopalu ljeti hladiti, obrnuta opcija vunenog filca će vaša stopala grijati tijekom hladnih zimskih dana.

Izolirani ulošci za cipele – održavaju vaša stopala toplima čak i tijekom hladne zime

Mnogo je razloga zašto ćete odabrati nositi uloške za cipele. Možda osjećate bol u stopalima, želite osjetiti olakšanje ili samo želite ugrijati vaša stopala tijekom hladnijih dana. Prilikom kupnje izoliranih uloška za cipele, obratite pozornost na vaše stopalo. Ovisno o vrsti svoda stopala, odabrat ćete ono koje će vam najviše odgovarati, a svaki uložak je dizajniran za rad s jednom vrstom svoda. Tako možete izabrati uložak za niski ili ravni svod, srednji luk ili za visoki luk. Različiti su materijali od kojih su napravljeni ulošci za cipele. Najviše se koriste oni od pjene, kože, gela, silikona i pluta. Pjenu ćete odabrati ako želite najbolju amortizaciju, gel dobro djeluje na apsorpciju udara, pluto djeluje kao dobra potpora i blagi jastuk, a koža daje dobar osjećaj i pruža blagi jastuk kod pritiska. Izolirani ulošci za cipele poput vunenih, najdraži su osobama koji vole dobru izolaciju. Ovakvi ulošci pomoći će vam u regulaciji i održavanju temperature vaših stopala bilo na toplom ili na hladnom vremenu. Ljeti će hladiti stopala, a zimi ih grijati. Ako volite grijana stopala, a boravite često u hladnim uvjetima, predlažemo vam da razmislite o kupnji uložaka za cipele s gelom, koji se aktivira prilikom hodanja i grije stopalo, a tako i vaše cijelo tijelo. Ako je kišno vrijeme, zasigurno ste obukli svoje kišne čizmice, ali znate li da postoje i izolirani ulošci za gumene cipele, koje će pomoći da vašim nogama bude udobno. Napravljene od flisa, čarape ulošci najbolji su saveznih gumenih čizama. Prilagođavaju se čizmi i samom stopalu, dajući osjećaj ugode i topline tijekom kišnih i ponekad zamornih vlažnih dana.

Puni ulošci naspram uložaka ¾ - koja su razlike i na što se isplati nositi?

Ulošci za cipele ¾ duljine pružaju potporu za većinu stopala, ali se ne protežu do prstiju kao što je to kod običnih uložaka za cipele. Ako imate problema s leđima, ravnim tabanima, zglobom ili zakrećete petu prilikom hoda, preporučujemo vam nošenje ovih uložaka za cipele, jer pružaju potporu za petu, djelujući kao amortizer za suočavanje sa svakodnevnim životnim potrebama. Za razliku od cijelih uložaka oni zahvaćaju područje stopala od sredine prema peti. Ulošci ¾ ne mogu se skraćivati kao obični ulošci, već se kupuju prema veličini vaše cipele. Ove uloške možete nositi na sve cipele osim onih s otvorenom petom, a stavljaju se preko tvornički kupljenih uložaka.

Ulošci ¾ - Često postavljana pitanja

Ulošci za cipele ¾ - što je to?

Ulošci za cipele ¾ su umetci za stopala koji pomažu za bolove u peti ili stopalu. Zbog svojeg oblika raspoređuju težinu i minimiziraju pritisak, što vrlo često pomaže i kod bolova u donjem dijelu leđa.

Aluminijski ulošci za cipele – Kako ih staviti?

Ulošci za cipele s aluminijskom folijom imaju dvije strane, foliju s jedne i vuneni filc s druge strane. Za ljetna razdoblja okrenite foliju prema stopalu, a za vrijeme zimskog perioda vuneni filc.

Na vrh
«
»