Košarica  (0)

Ulošci za petu

Ulošci za pete od gela, kože i silikona – kako ih uskladiti s vrstom obuće?

Svi mi podjednako volimo cipele, ali ženski rod malo više uživa u njima. Ženama nije teško odjenuti visoke potpetice, ponekad i neudobne cipele samo zbog ljepote izgleda. Istraživanjima je dokazano da 80% ljudske populacije ima problema sa stopalima, ali samo zato što ne koriste dovoljno udobne cipele ili potrebna pomagala poput uložaka i jastučića. Proizvođači i dizajneri cipela sve se češće educiraju sa stručnjacima o važnim značajkama koje cipela treba imati i kako cipela pomaže u stabilnosti i cjelokupnoj udobnosti obuće. Upoznavanjem svih bitnih komponenti, dizajneri lakše dolaze do saznanja što omogućava udobnost i smanjuje rizik od boli i mogućih ozljeda. Veliku ulogu za zdravlje vaših nogu igraju ulošci za petu za cipele. U slučaju da vaša cipela nema uložak za petu, vaša će noga zadržavati cipelu, tako što će se prstima hvatati za podlogu. Takav način hodanja je izuzetno opasan za zdravlje vaših nogu, jer se meka tkiva zatežu i vrlo brzo može doći do deformiteta stopala. Na tržištu postoje ulošci od gela, kože i silikona. Silikonski ulošci za petu, pružaju savršenu udobnost i olakšavaju pritisak u peti. Mekani i nježni savršeni su za osjetljivu kožu, a nakon upotrebe ih možete jednostavno oprati sa sapunom i vodom. Kožni ulošci za petu uglavnom su napravljeni od tanke i fine prirodne kože s blagim jastučićima, koji zbog svoga prirodnog materijala daju koži da normalno diše i ne znoji se, a sprječavaju pojavu trna u peti i ostale bolove i moguće trajne ozljede. Gel ulošci za cipele dizajnirani su za petu ili stražnju stranu cipele. Ulošci za petu s gelom koriste se za ublažavanje koštanog područja na stražnjoj strani pete ili pomažu da peta ne izlazi iz cipele tijekom hodanja.

Ulošci za prevelike cipele – pomažu da obuća bolje pristaje stopalu

Nemojte očajavati ako ste kupili prevelike cipele, nudimo vam rješenje. Osim što i sami zasigurno znate da možete nositi deblje čarape i time smanjiti broj vaše cipele, ali za takve probleme postoji bolja opcija, kao što su ulošci za petu za prevelike cipele. Ulošci ne samo da će smanjiti veličinu nego i volumen vaše cipele, ponekad ako nije dovoljan jedan, stavite dva uloška. Silikonski jezičci smanjuju klizanje i trenje, a ujedno i pomažu smanjiti preveliku cipelu. Mekani ulošci od gela, pomažu smanjiti veličinu vaše cipele, skoro su neprimjetni, a veoma su pogodni za sve ljubiteljice cipela na petu.

Ulošci za visoke potpetice, tenisice i brogues cipele – koristan dodatak za svaku priliku

Ulošci su veoma pametan i dobar izbor za sve vratolomne visoke potpetice. Ulošci za visoke štikle ili ulošci za cipele s petama, idealne su za sve cipele, pa i one s otvorenim prstima. Osim što pružaju dobru potporu i ugodu, sprječavaju klizanje noge i zadržavaju je unutar cipele. Da bi noga u vašim cipelama tijekom cijelog dana na poslu u muškim brouges cipelama ili tenisicama prilikom vježbanja imala manje trenje i opterećenje obvezatno koristite uloške za pete. Jastučići će amortizacijom umanjiti pritisak i smanjiti mogućnost nastanka boli, a osjećati ćete se odmorno i s puno više energije.

Ulošci za cipele – Često postavljana pitanja

Kako zalijepiti uloške za cipele?

Većina uloška za cipele ima foliju sa svoje donje strane. Ljepljivu foliju skinite s uloška i zalijepite na čistu površinu.

Gdje kupiti uloške za cipele?

Uloške za cipele potražite u dobro opremljenim trgovinama za prodaju cipela. U specijaliziranim ortopedskim trgovinama, zasigurno ćete naći veći izbor uložaka ili ih potražite na stranicama Ecipele.hr

Na vrh
«
»