Košarica  (0)

Ženske šilterice

Prilika
Premium
Novost

Ženska kapa s vizirom - modno rješenje za ljeto! Znate li odabrati pravi model?

Od svih 'pokrivala' za glavu kapa sa šiltericom sigurno nećete pogriješiti. Čak i ako inače ne nosite kape. Kako bi model bio savršeno odabran pazite na sljedeće: boja šilterice mora biti u skladu s tonom kože, ali i očima. Pravila su vrlo slična odabiru marame ili make upa, pa evo nekoliko primjera. Imate li svijetlu boju puti, svijetle oči i kosu nosite nježno ružičastu ili plavu šiltericu. Za žene tamnije boje kose i smeđih očiju idealne su šilterice u toplim bojama. Kad smo kod ne boja - bijela šilterica pristaje svijetlim ženama, a crna tamnokosim. Na ecipele.hr potražite za sebe idealan model, boju i modni potpis. Jer upravo brendirana šilterica mijenja svaki drugi brendirani modni detalj.

Ženska kapa - savršen izbor za aktivne ljude

Provodite li aktivno ljeto, uživajući na brodu ili na nekom od izleta (posjet nacionalnom parku, istraživanje otoka, posjet riječnim kanjonima) zaštitite lice šiltom. Ako šilt prekriva 2/3 vašeg lica zamijenit će vam naočale, što i nije loše, posebno ako želite realni pogled na prirodu koja vas okružuje. U odnosu na druge kape koje nosite, šilterica koju možete pronaći na ecipele.hr pranja uz lice te ostaje na glavi i ako uživate u adrenalinu. Želite li idealan model za vaše ljetne aktivnosti odaberite šiltericu koja se na zatiljku glave veže trakama.

Ženske kapice s vizirom - izvorni karakter vaših stilizacija

Iako je šilterica izvorno sportska kapa koju su u modni fokus stavile tenisačice, unatrag nekoliko modnih sezona zamijenila je šešire i postala začin baš svake kombinacije. Evo i nekoliko njih za ljeto 2021. - nosite li jednodijelni kupaći kostim na glavi neka bude šilterica. Isto tako, ovaj tip kape podržava i kombinacije uske traper suknje i kratkog topića, kratkih traper hlačica i majice, haljine košulje i japanki, duge suknje i topa bez naramenica, širokih hlača i body majice.

Što još morate znati prilikom odabira kape sa šiltom?

Kako odabrati idealnu kapu s vizirom?

Odgovor leži u povezivanju oblika lica, dužine kose i stila kojeg nosite. Što je kosa kraća, to neka vizir isto bude kraći, a što su dominantniji pojedini dijelovi lica (nos i brada) to neka bude više zaobljen kako bi se neutralizirale linije koje želite ublažiti. Isto tako zaobljeni vizir voli duga kosa, dok kraći i strogo odrezan pristaje ženama koje nose bob. Pojedine kape napravljene su od kombinacije tkanine i mrežice. Kome one posebno pristaju? Ženama okruglog oblika lica i duge kose.

Kako oprati ovakvu kapu?

Kape sa šiltom perite ručno i to tako da je u potpunosti potopite u toplu vodu u koju ste stavili prašak za osjetljive tkanine ili sredstvo za pranje suđa. Pustite da se voda ohladi, a nakon toga četkicom za zube ili četkicom za pranje noktiju blago istrljajte zaprljanja na kapi. Obratite pažnju na unutarnji rub koji najčešće skupi masnoću s lica. Kapu potom dobro natopite vodom kako bi nestalo sredstvo za pranje iz pora tkanina te objesite kako bi se voda iscijedila. Imate li puno kapa sa šiltom nabavite kalup za pranje šilt kapa.

Kako kupiti pravi broj kape?

Pravila su identična pravilima za kupovinu bilo koje druge kape. Izmjerite obim glave i potražite kapu najbliže veličine (50,52,54…). Kod kapa sa šiltom nužno ne treba biti veličina, već oznaka OS (one size/jedna veličina) jer kapa na kraju ima trakicu za reguliranje veličine. U tom slučaju pazite samo na dubinu kape kako bi lijepo sjedala i kako bi mogla sakriti pletenicu, rep ili neku drugu frizuru

Na vrh
«
»