Košarica  (0)

Golf

Golf

Muške cipele za golf

Cipele za igranje golfa su najvažniji dio opreme ako želite uživati u ovom sportu. Kvalitetna i odgovarajuća obuća zaslužna je za maksimalnu udobnost, ali i stabilnost tijekom izvođenja udaraca. Budući da igranje golfa ponekad može potrajati satima, jako je bitno da vam cipele u potpunosti odgovaraju te da s vam udobne. Pravilno odabrane muške cipele za golf jamče vam vrhunsku igru i odlične rezultate čak i tijekom loših vremenskih uvjeta. Ni mokra ni skliska trava neće vas spriječiti u preciznim i sigurnim udarcima. Cipele za golf trebaju biti izrađene od kvalitetnih i izdržljivih materijala, po mogućnosti otpornih na vodu. Promjenjivi uložak izrađen od prirodne kože sprječava znojenje stopala, a dobro je što ga po potrebi možete izvaditi i oprati.

Cipele za golf Nike - modernost i udobnost

Na tržištu postoji široka paleta muških cipela za golf provjerenih i pouzdanih proizvođača. Pojedini modeli razlikuju se po materijalu izrade vanjskog, ali i unutarnjeg dijela, zatim po potplatu, a naposljetku i po dizajnu odnosno boji. Cipele za golf Nike najčešće su izrađene od visokokvalitetnih materijala te od prirodne kože u kombinaciji sa sintetičkim mrežastim materijalom. Prirodna koža pružit će vašim stopalima odgovarajuću zaštitu, dok je prozračni materijal odgovoran za cirkulaciju zraka i sprječavanje znojenja stopala. Gotovo svi Nike modeli muških cipela za golf obogaćeni su posebnim proizvodnim tehnologijama zaslužnim za maksimalnu udobnost tijekom cjelodnevnog nošenja. Jedna od takvih tehnologija je Air Max; jastučići u središnjem dijelu potplata učinit će da se osjećate kao da hodate po oblacima. Cipele za golf karakteristične su po posebnom ravnom potplatu, zatim imaju okrugli oblik nosne kapice i vežu se vezicama kako bi se osiguralo najbolje prianjanje na stopalo.

Odaberite najbolje cipele za golf na Ecipele

Kao i mnogi drugi sportovi poput odbojke ili nogometa, tako i golf zahtijeva odgovarajuću obuću. Klasične sportske tenisice nisu dobar odabir jer prije svega, nemaju poseban potplat. Potplat na cipelama za golf mora osigurati dobru vuču. Zato takva obuća na potplatu ima posebne „šiljke“: mekane i tvrde. Iako se mekani šiljci koriste češće, tvrdi su ti koji osiguravaju maksimalno prianjanje na površinu i stabilnost. Prilikom odabira savršenog modela obratite pažnju i na materijal izrade. S obzirom na to da je riječ o sportu koji se igra na otvorenom te postoji mogućnost da vas u nekim trenutcima iznenadi kiša, odlučite se za cipele izrađene od vodonepropusnog materijala. Na Ecipele potražite najbolje muške cipele za golf poznatih proizvođača. Postoje klasične niske cipele za golf, no Nike je na tržište plasirao i nešto više modele do razine gležnja. Dolaze u raznim bojama, tako da ćete sigurno bez ikakvih problema odabrati one koje vam se najviše sviđaju.

Golf – najčešće postavljena pitanja

Koje cipele za golf odabrati?

Ključne stvari o kojima trebate voditi računa prilikom odabira i kupovine cipela za golf odnose se na stabilnost, udobnost, optimalno prianjanje i maksimalni raspon pokreta zglobova. Kada govorimo o materijalu, savjetujemo vam da razmislite o kožnim modelima budući da su izdržljiviji, vodootporni, a osim toga, dobro će vam pristajati na vašu odjeću.

Kako njegovati cipele za golf?

Svaki put kad dođete kući nakon što ste odigrali nekoliko partija golfa, uzmite svoje cipele za golf i očistite ih. Prvo odstranite blato i prljavštinu pomoću namjenskog sredstva za čišćenje. Dobro će vam doći i mlaka voda te obični sapun. Jednostavno ih prebrišite krpom s mekanim vlaknima i ostavite da se osuše na sobnoj temperaturi.

Na vrh
«
»