Košarica  (0)

Nogomet

Nogomet

Prilika
Novost

Kopačke za nogomet i vrsta podloge

Nogomet je zanimljiv sport ne samo mnogim muškarcima nego i pripadnicama ljepšeg spola. No, da bi stvar bila još bolja, možete ga igrati na raznim površinama, a ne samo na travi. Nogomet se obično još igra u dvorani, osobito mali nogomet, zatim na betonu ili na tartan površini. Upravo vrsta površine na kojoj se igra određuje vrstu kopački koje su vam potrebne, budući da svaki tip obuće za nogomet karakterizira specifično izrađen potplat prilagođen uvjetima igre. Dakle, ako igrate na travi, potrebne su vam kopačke namijenjene igranju na prirodnom i suhom terenu. Ako igrate po kiši, najbolje će vam odgovarati kopačke sa željeznim čepovima koji imaju dobru trakciju i sprječavaju proklizavanje. Samim time vaše će kretanje biti sigurnije i brže.

Udobne kopačke za nogomet za aktivne ljude

Prije kupovine kopački obavezno ih isprobajte kako biste se uvjerili da vam u potpunosti odgovaraju i da su vam udobne. Odgovarajuća veličina obuće je jako važna jer je riječ o dinamičnom sportu u kojem nerijetko dolazi do kontakta među suigračima, a samim time i do ozljeda. Pravilno odabrane kopačke koje vam u potpunosti odgovaraju i u dužini i u širini smanjit će rizik od takvih ozljeda. Osim toga, u njima ćete se osjećati najudobnije te neće doći do stvaranja žuljeva niti nekakvih kožnih iritacija. Na Ecipele.hr potražite razne modele kopački poznatih proizvođača sportske opreme kao što su Puma, Adidas, Nike i mnogi drugi.

Kopačke – savršena obuća za nogomet

Kopačke s osnovno „oružje“ svakog nogometaša bez obzira na vrstu terena na kojem se igra. Ranije spomenuti svjetski sportski modni brendovi konstantno se natječu u proizvodnji što prikladnije obuće koja će osigurati bržu igru, bolju kontrolu lopte i veću pokretljivost igrača. Svake se godine na tržištu pojavljuju novi modeli unaprijeđeni raznim proizvodnim tehnologijama. Prilikom odabira adekvatne obuće za nogomet potrebno je obratiti pažnju ne samo na veličinu nego i na materijal od kojeg je izrađena. Osim toga, očite su razlike i u obliku gornjeg dijela kopački; odaberite model koji vam osigurava svu potrebnu stabilnost zglobova, a ujedno omogućuje široki raspon pokreta.

Kopačke – najčešće postavljena pitanja

Kako odabrati kopačke za nogomet?

Kopačke se odabiru na temelju potplata koji ovisi o podlozi na kojoj se nogomet igra. Postoje kopačke za prirodnu travu, za umjetnu travu, za mokru i blatnjavu prirodnu travu te vrsta obuće za nogomet u dvorani. Prilikom kupovine kopački držite se preporuka proizvođača što zbog zdravstvenih razloga, što zbog činjenice da ćete izgubiti garanciju ako ih oštetite uslijed igranja na „krivoj“ površini.

U kakvoj obući igraju igrači?

Nogometaši imaju više raznih modela kopački namijenjenih za igranje na gotovo svim vrstama terena. Imaju posebne kopačke za blatan, mokar i sklizak prirodni teren, zatim kopačke za umjetnu travu, za suh i tvrd teren te eventualno za dvoransko igranje nogometa.

Koje kopačke odabrati za suhu površinu?

Za nogomet na suhoj površini odaberite kopačke s čepovima u obliku klina koji su savršeni za takve tvrde i suhe površine. Čepovi su namjenski postavljeni na odgovarajuća mjesta na potplatu kako bi se olakšao pritisak na stopalo; svi su ravnomjerno raspoređeni.

Na vrh
«
»